2014-11-26

Checklist zwangerschap tweede trimester

week 14 t/m week 27

Maand 4 tot en met maand 6 van je zwangerschap worden het tweede trimester genoemd. Aan het eind van dit trimester ziet de kleine bewoner van je baarmoeder er al echt uit als een baby. In 3 maanden tijd is je buik zo hard gegroeid dat jij er vaak ook echt zwanger uitziet!

•Babyuitzet kopen
Een leuk aspect van je zwangerschap is het uitzoeken en kopen van al die leuke lieve babyspulletjes. Van de babykamer tot verzorgingsartikelen, je moet alles nog gaan aanschaffen, dus tijd om ermee te beginnen!
Kijk bijvoorbeeld bij http://www.baby-dump.nl/index.php?page=ves&id=3 maar ook op marktplaats kun je veel mooie, bijzondere spullen vinden.   

•Je kind door de vader laten erkennen bij de burgerlijke stand
Ben je niet getrouwd dan moet de vader je baby erkennen. In dit stadium kan dit al maar heet het “Erkenning van de ongeboren vrucht”. Deze erkenning van het kindje kan overigens ook na de geboorte.

•Kraampakket verzekeraar aanvragen
De meeste zorgverzekeraars sturen je een kraampakket rond de zevende of achtste maand van je zwangerschap. Dit kraampakket moet je wel even aanvragen bij je zorgverzekering.

•Aanschaffen zwangerschapskleding
Je buik is natuurlijk al goed aan het groeien waardoor je wellicht al uit je kleding bent gegroeid. Zwangerschapskleding is er in alle soorten en maten en verschilt wezenlijk qua design en pasvorm van de “normale” grote maten kleding. Kies daarom voor echte zwangerschapskleding, je wilt er toch ook leuk uit zien tijdens je zwangerschap?
Kijk o.a. op:

http://room-42.nl en http://tradestudio.eu voor trendy zwangerschapskleding

http://www.zwangerschapskleding.com voor online trendy zwangerschapskleding

http://www.happybellys.nl voor online tweedehands zwangerschapskleding 

•Veel foto’s van je prachtige groeiende buik maken
Vergeet geen foto’s van je groeiende buik te maken. Het is superleuk dit later terug te zien, uiteraard ook voor je kind als hij of zij wat ouder is.

kijk eens op:

http://profi-pictures.nl/page.php?45 voor een fotoshoot.

http://bollepret.nl/mediaalbum/viewalbumitems/1/Buiken voor bellypaint.

•Laat je verwennen 

Geniet van elke dag en van het contact dat jullie steeds meer zullen ervaren met jullie baby. Als je eens helemaal wilt ontspannen, kun je denken aan een zwangerschapsmassage, een dagje wellness of een uitgebreid beauty pakket.

Kijk op:

http://www.debiodynamischepraktijk.nl/bewust-zwanger/mamma-massage/ voor een ontspannende zwangerschapsmassage (eventueel bij jullie thuis).

http://www.takecarehuidverzorging.nl/behandelingen/weleda-mama-behandeling voor verschillende mama behandelingen en massages.

http://www.ridderrode.nl/?page=1 voor een dagje wellness in Haarlem en omstreken.

http://www.bangkokwellness.nl/index.html voor een ontspannende massagebeleving in hartje Haarlem.

•Babynamen bedenken
De naam verzinnen is een leuke bezigheid tijdens je zwangerschap voor zowel jou als je partner. Uren brainstormen om de allerleukste babynaam te vinden.

•Eventueel peetouders regelen
In veel families is het gebruikelijk een peetoom en peettante voor hun kind te kiezen. Wie gaan de peetouders worden? Heb je daar al over nagedacht? 

•Zwangerschapsverklaring voor je werkgever vragen
Vraag je verloskundige om een zwangerschapsverklaring voor je werkgever ten behoeve van je zwangerschapsverlof. 

•Zwangerschapsverlof met werkgever bespreken
Bespreek je zwangerschapsverlof met je werkgever. Wanneer ga je tijdelijk stoppen met werken.

•Schrijf je in voor een zwangerschapscursus

Als je voor het eerst zwanger bent, is het fijn om samen met anderen of alleen te leren over wat je kunt verwachten tijdens de zwangerschap en om lief en leed te delen. Zwangerschapsbegeleiding individueel kan je helpen als alles net anders gaat dan je had verwacht of gehoopt. Geef je ook alvast op voor een bevallingscursus, dan ben je beter voorbereid op de bevalling en leer je ook ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen om de weeën op te vangen. Kijk op:

http://www.debiodynamischepraktijk.nl/bewust-zwanger voor begeleiding tijdens de zwangerschap en op: 

http://www.debiodynamischepraktijk.nl/bewust-bevallen/ voor een bevallingscursus op maat.

lees ook checklist zwangerschap eerste trimester