individuele begeleiding

Zorgen voor jezelf. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je bent voor het eerst mamma of er zijn zoveel zaken veranderd in je leven, dat het weer als onwennig en nieuw voelt. Soms heb je behoefte om je bevallingsverhaal aan iemand te vertellen, of je ervaringen tijdens de zwangerschap of kort na de geboorte. Soms komt je eigen opvoedingsverleden in alle heftigheid (opnieuw) boven wanneer je zelf voor het eerst moeder wordt. Onzekerheid, somberheid of angsten kunnen zeker in de eerste maanden de kop op steken. Onder invloed van je zwangerschapshormonen en vermoeidheid kun je aan alles twijfelen en het gevoel krijgen dat je jezelf (een beetje) kwijt bent. Bovendien kun je verward raken doordat deze gevoelens lijnrecht tegenover de overweldigende liefde staan die je als moeder voor je kindje(s) voelt.

In een vrijblijvend intakegesprek leren we elkaar kennen, maak je kennis met mijn lichaamsgerichte werkwijze en proberen we vast te stellen wat je behoefte is mbt de sessies. Mijn individuele sessies richten zich over het algemeen op (hernieuwd) vertrouwen krijgen in zowel je lichaam, als je moederrol, als het contact met je kindje. 

In sommige gevallen is het van belang om extra hulpverlening in te schakelen. Ik zal dit altijd open en eerlijk met je bespreken en je in eerste instantie verwijzen naar je huisarts. Mocht je het op prijs stellen, dan kan ik je uiteraard ook begeleiden naar de extra hulp die door je huisarts geïndiceerd wordt.

De sessies vinden doorgaans in de praktijk plaats. Mogelijk is het prettig voor je als ook je partner bij een of meer sessies aanwezig is.

lees meer over de Bewust Mamma groepslessen en denk ook aan een ontspannende mamma massage.