baby massage cursus

In 3 lessen van 45 á 60 minuten, leert deze baby massagecursus je de basisprincipes van de Shantala babymassage. Het is een eenvoudige babymassage die uitgaat van een respectvolle aanraking en volle aanwezigheid. Je laat je baby door de massage ervaren: ”Dit ben jij en je bent goed zoals je bent”. De langzame, zich telkens herhalende bewegingen, creëren een veilige sfeer en zijn makkelijk te leren.

De baby massagecursus is bedoeld voor baby’s tussen de 6 weken en de 5 maanden. Er wordt gezorgd voor zachte massage olie (pure amandelolie vermengd met een subtiele, biologische etherische olie). Neem zelf een ruim lakentje of doek mee, een dekentje,  (voeding) en een extra luier. 

Tijdens de massagecursus ligt je baby op je benen en zit jij met -min of meer- gestrekte benen op de grond. Ik laat de verschillende houdingen en handelingen zien met behulp van een babypop. Na het oefenen van de massage, kleed je je baby weer aan en geeft het eventueel een voeding. Onder het genot van een kopje thee of een glaasje water worden ervaringen uitgewisseld. Voor de continuïteit van de groep en voor de rust tijdens de lessen is het van belang dat één vast persoon de hele cursus volgt. 

Zie hier wanneer de eerstvolgende baby massage cursus van start gaat. Via het contactformulier kun je je aanmelden. 

 Je kunt ook contact opnemen als je liever individueel een baby massage cursus (2 x 45 min. tarief op aanvraag) volgt of als je zelf een aantal moeders kent met wie je de cursus zou willen volgen (eventueel op lokatie).