Bevallen is een van de meest overweldigende ervaringen die je zult hebben. Niet alleen omdat er tijdens de bevalling een oerkracht in je naar boven komt, die je elke wee doet trotseren, maar ook omdat het betekent dat jullie baby geboren wordt en jullie vanaf datzelfde moment dus pappa en mamma zijn. Absoluut dus een gebeurtenis om bij stil te staan en al tijdens je zwangerschap bewust mee bezig te zijn.

Van tevoren kun je zoveel vragen hebben: Hoe voelt een wee? Wat moet ik doen als mijn vliezen breken? Wat kan ik als partner doen? Hoe kan ik het beste de weeën opvangen? Wat is het verschil tussen ontsluitingsweeën en persweeën? Wanneer moet ik met mijn partner naar het ziekenhuis? Hoe bereiden we ons voor op de kraamweek?

Een goede voorbereiding op de bevalling betekent dat je weet wat er in je lichaam gebeurt en wat je het beste kunt doen in elke fase van de bevalling. Je kunt niet volledig uitstippelen hoe je zult bevallen, maar een goede voorbereiding geeft rust en vertrouwen. Uiteindelijk gaat een bevalling immers om loslaten, in de breedste zin van het woord.

Het Bewust Bevallen aanbod bestaat uit een groepscursus, een opfris cursus en een individuele cursus.