bewust mamma

Mamma (en pappa) worden is iets wonderlijks. In het begin kun je nauwelijks bevatten, dat je vader en moeder bent van zo'n klein babytje. Op sommige momenten zal de zorg en verantwoordelijkheid voor dit nieuwe leven jullie benauwen, op andere momenten zijn jullie de meest gelukkige en trotse ouders van het mooiste kindje van de hele wereld. In de kraamtijd en de maanden erná kunnen alle gevoelens en emoties elkaar in een hoog tempo afwisselen. Een goede onderlinge communicatie, regelmatige ontspanning en massage (ook babymassage) kunnen jullie ondersteunen in deze heftige en bijzondere tijd.

Ze zeggen wel dat het eerste levensjaar het meest intense jaar is voor ouders. Jullie baby groeit op tot dreumes en zal in zijn verdere leven nooit meer zoveel leren in zo korte tijd. Maar ook het moederschap (en het vaderschap) ontwikkelt zich in datzelfde eerste jaar met ups en downs. 

Sommige vrouwen zijn geboren moeders, genietend van elk moment, andere vrouwen hebben meer moeite met deze nieuwe rol, die zoveel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Bij mannen is het niet veel anders. Hoe het ook zij; neem je tijd, let op jezelf en geef je grenzen op tijd aan. Je kunt immers pas echt een geweldige ouder zijn als je goed voor jezelf zorgt en met aandacht het vader- en moederschap invulling geeft.

Mijn Bewust Mamma aanbod omvat individuele begeleiding, partnergesprekkengroepslessen, mamma massage en een baby massage cursus.